Képek / Pictures
A kíváncsi selyemcápa
Tavasz végére cápaóvodává alakulnak át a dél-szudáni vízek. A selyemcápa amúgy is a legkíváncsibb cápafajok egyike, az ifjoncok ezért hamar a horgonyzó hajó köré gyűlnek, némi könnyű élelem reményében.
Curious silky shark
By the end of spring, the waters of southern Sudan become a shark nursery, and young specimens gather around ships at anchor in the hope of some “easy” treats. The silky shark is the species with perhaps the most curiosity.
Selmeczi Dániel (1978)
A tengerhez 21 éves korában jutott el, azóta szerelmese a merüléseknek. 2002-ben NAUI oktató, majd a technikai és barlangi búvárkodással megismerkedve 2003-ban TDI oktató lett. 2003-ban kezdett el foglalkozni a víz alatti fotózás gondolatával. Az első egy-két évben a fotózás másodlagos szempont volt számára, de a digitális fényképezés meghozta a nagy áttörést. 2004-ben kezdett „látni” a víz alatt, és ekkor már nemcsak a merülés élménye volt fontos, hanem az is, hogy képeket alkosson. Kedvenc témái a cápák viselkedésének figyelése és megörökítése. A tengeri élővilág fotózása mellett nagyon kedveli a madarakat és a vadvilágot is. A felfedező utazások és merülések mellett jelenleg egy új kihívás is foglalkoztatja– a modellek víz alatti fotózása. Képeivel rendszeresen és sikeresen pályázik a nagy fotópályázatokon. 2014-ben és 2016-ban elnyerte Az Év Természetfotósa címet Magyarországon.
Since his first contact with the sea at the age of 21, Dániel Selmeczi has been in love with diving. Already part of the National Association of Underwater Instructors (NAUI) in 2002, he became a technical diving instructor (TDI) in 2003, after familiarising himself with cave diving. For the first two or three years, photography was secondary for him, but digital photography brought about a large breakthrough. In 2004, he began to “see” underwater. From then on, not only the experience of diving was important, but also taking pictures. His favourite topic is the observation and recording of shark behaviour. Besides sealife, he quite enjoys photographing birds and wildlife as well. In addition to exploration and travel, a new challenge has captivated him– photographing models underwater. He regularly and successfully enters his pictures in large competions. In 2014 and 2016, he won Hungary’s Nature Photographer of the Year title.

Web idea and development by www.radex.hu
© 2016 photographers

www.maimano.hu

www.budapestwatersummit.hu